Top 10 meest voorkomende problemen met het schilderen van huizen en hoe deze te verhelpen

Huis schilderij

Of u nu een nieuw huis heeft gekocht met een paar verfproblemen binnenshuis of uw huis heeft gewoon een beetje slijtage, het oplossen van veelvoorkomende problemen met het schilderen van huizen kan vrij eenvoudig en betaalbaar zijn. De meeste schilderproblemen of fouten in uw huis kunnen worden gecorrigeerd. Hieronder staan ​​de meest voorkomende problemen bij het schilderen van huizen.

1. Blaarvorming – Wanneer verf op een gebied hechting verliest, kunnen er luchtbellen ontstaan ​​aan de bovenzijde van het oppervlak. Om de blaarvorming te verhelpen, moet u de bellen opschuren tot waar geen verf achterblijft en vervolgens een bijwerklaag over het geschuurde oppervlak aanbrengen.

Barsten

2. Barsten – Verf barst soms en barst uit elkaar waardoor het van de muur afbladdert. Dit kan een teken zijn dat de verf niet aan de muur kleeft. Voor de zekerheid is het het beste om het gehele getroffen gebied weg te schuren en vervolgens de muur opnieuw te schilderen met een primer en een hoogwaardige latexverf.

3. Afbladderen – Afbladderen is vergelijkbaar met scheuren; schilfering kan echter in het algemeen betekenen dat het inderdaad een defect van de verf is. Om de verf te fixeren, moet u hetzelfde doen als kraken, met uitzondering van een aangetast gebied in plaats van terugtrekken, u moet zich terugtrekken waar hetzelfde type verf en dezelfde techniek werd gebruikt.

4. Peeling – Peeling treedt op wanneer een verflaag wordt aangebracht op een erg vuil oppervlak. Het is het beste om de verf weg te halen en ervoor te zorgen dat het oppervlak wordt geschuurd en gereinigd voordat u primer toevoegt en vervolgens het gebied met verf bedekt.

Meeldauw

5. Meeldauw – Soms kan een schimmel, meeldauw genaamd, op verf groeien. Het valt op door zijn donkergroene of zwarte kleur.

6. Verzakking – Wanneer u te veel verf aanbrengt zonder deze gelijkmatig te verdelen, kan de verf druipen en een streep achterlaten waardoor de muur eruitziet alsof hij smelt. Net als bij blaarvorming, kan een eenvoudige oplossing worden gemaakt door de strook te schuren en het geschuurde gebied opnieuw te schilderen.

7. Krijten – Naarmate de verflaag ouder wordt, kan deze op natuurlijke wijze zijn filmlaag verliezen, wat leidt tot een poederachtige substantie die met rust blijft. Om krijten te fixeren, moet u de poederachtige substantie verwijderen door het oppervlak krachtig te wassen en vervolgens een nieuwe laag verf over het oppervlak aan te brengen.

8. Verkleuring – Verf kan ‘wegschuren’ als er kracht op wordt uitgeoefend. De oorzaak van deze kracht kan verschillende factoren zijn. Om een ​​verkleurd gebied te herstellen, werk je het gebied gewoon bij met een klein penseel en een beetje verf.

Vervaging

9. Vervaging – Wanneer verf gedurende lange tijd aan zonlicht wordt blootgesteld, kan vervaging van nature optreden. Om vervaging te verhelpen, verwijdert u de verf die vervaagd is en brengt u nog een verflaag over dat gebied aan.

10. Lap Marks – Lap Marks worden gemaakt bij het aanbrengen van verf. Het niet onderhouden van een stabiele en natte kwast kan leiden tot overlappingen. Om overlappingen te corrigeren, moet u er bij het aanbrengen van de verf op letten dat de randen van de kwast terugrollen in het reeds geverfde gebied.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *